ΕΙΔΗΣΕΙΣ 24 – ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ – ΟΛΕΣ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας: Κεκλεισμένων των θυρών οι συνομιλίες για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία

Screenshot_54

Έως τις 5 έως 6 το απόγευμα αναμένεται να διαρκέσουν οι συνομιλίες για τα  Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης Ελλάδας-Τουρκίας,  στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με απώτερο σκοπό οι δυο χώρες να συνεννοούνται σε πολλαπλά επίπεδα μέσα από έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας.

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Δένδιας, είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τους επικεφαλής της ελληνικής και τουρκικής αντιπροσωπείας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης πρέσβη Θεοχάρη Λαλάκο και τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών πρέσβη Burak Akçapar και μέλη των αντιπροσωπειών.

Στις 9.30 το πρωί έφτασε η τουρκική αντιπροσωπεία στη λεωφόρο Μεσογείων και περίπου στις 10 έγινε η συνάντηση στο γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Στη συνέχεια κατέβηκαν στην αίθουσα Καποδίστριας, όπου από τις 10.30 οι συνομιλίες συνεχίστηκαν κεκλεισμένων των θυρών.

Υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος, όπως λένε στρατιωτικές πηγές, από τα παλιά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που είχαν συμφωνηθεί εδώ και δεκαετίες και φαίνεται ότι πάνω σε αυτά γίνεται η προσπάθεια για δίαυλο επικοινωνίας που θα εντάσσεται στην ευρύτερη θετική ατζέντα που παρατηρείται τον τελευταίο 1,5 χρόνο με την Τουρκία.

Προηγήθηκε ανταλλαγή επισκέψεων αξιωματικών που είναι επικεφαλής σχηματισμών και από την περιοχή της Θράκης αλλά και από την περιοχή της Αδριανούπολης στην ελληνική πλευρά στον Έβρο.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ΕΡΤ

Παρόμοιες Ειδήσεις