ΕΙΔΗΣΕΙΣ 24 – ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ – ΟΛΕΣ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Σε ορισμένες πολιτείες της Αμερικής οι πολίτες μπορούν να αγοράζουν σε αυτόματους πωλητές σφαίρες για τα όπλα τους

bullets

Μια εταιρεία εγκατέστησε αυτόματους πωλητές που πωλούν σφαίρες σε παντοπωλεία στην Αλαμπάμα, την Οκλαχόμα και το Τέξας, προκαλώντας ανησυχίες. Η εταιρεία έχει εγκαταστήσει μηχανογραφημένους αυτόματους πωλητές για να πωλούν σφαίρες σε παντοπωλεία στην Αλαμπάμα, την Οκλαχόμα και το Τέξας, επιτρέποντας στους πελάτες να αγοράζουν σφαίρες μαζί με γάλα.

Η American Rounds, η εταιρεία στην οποία ανήκουν αυτοί οι αυτόματοι πωλητές υποστηρίζει ότι η τεχνολογία επαλήθευσης ηλικίας σημαίνει ότι οι συναλλαγές είναι εξίσου ασφαλείς, ή ακόμα πιο ασφαλείς, από τις διαδικτυακές πωλήσεις, οι οποίες μπορεί να μην απαιτούν από τον αγοραστή να υποβάλει απόδειξη ηλικίας, ή από τα καταστήματα λιανικής, όπου υπάρχει κίνδυνος κλοπής.

Η American Rounds, δήλωσε ότι οι αυτόματοι πωλητές τους χρησιμοποιούν σαρωτή ταυτότητας και λογισμικό αναγνώρισης προσώπου για την επαλήθευση της ηλικίας του αγοραστή και υποστηρίζει ότι είναι εύκολες και γρήγορες όπως ένα tablet. Bέβαια, οι υποστηρικτές κατά της κατοχής όπλου πιστεύουν ότι η πώληση σφαιρών από αυτόματους πωλητές θα οδηγήσει σε περισσότερους πυροβολισμούς στις ΗΠΑ.

«Είμαι πολύ ευγνώμων για όσους αφιερώνουν χρόνο να μας γνωρίσουν και όχι απλά να κάνουν υποθέσεις για το τι εκπροσωπούμε» είπε ο διευθύνων σύμβουλος Grant Magers. «Είμαστε πολύ υπέρ της Δεύτερης Τροπολογίας( για την κατοχή όπλων), αλλά είμαστε υπέρ της υπεύθυνης κατοχής όπλων και ελπίζουμε να βελτιώνουμε το περιβάλλον για τον κόσμο».

Έχουν μετρηθεί 15 δολοφονίες από πυροβολισμό μέχρι στιγμής το 2024, σε σύγκριση με 39 το 2023, σύμφωνα με μια βάση δεδομένων που διατηρείται σε συνεργασία του Associated Press, USA Today και του Πανεπιστημίου Northeastern.

«Οι καινοτομίες που κάνουν τις πωλήσεις πυρομαχικών πιο ασφαλείς μέσω αναγνώρισης προσώπου, επαλήθευσης ηλικίας και παρακολούθησης σειριακών πωλήσεων είναι υποσχόμενα μέτρα ασφαλείας που ανήκουν στα καταστήματα όπλων, όχι στον χώρο όπου αγοράζετε το γάλα των παιδιών σας» είπε ο Nick Suplina, ανώτερος αντιπρόεδρος για νόμο και πολιτική στην Everytown for Gun Safety. «Σε μια χώρα γεμάτη με όπλα και πυρομαχικά, όπου τα όπλα είναι η κύρια αιτία θανάτων για παιδιά, δεν χρειαζόμαστε να κανονικοποιούμε περαιτέρω την πώληση και προώθηση αυτών των προϊόντων.»

Ο Magers είπε ότι τα παντοπωλεία και άλλοι προσέγγισαν την εταιρεία που εδρεύει στο Τέξας, η οποία ξεκίνησε το 2023, σχετικά με την ιδέα της πώλησης πυρομαχικών μέσω αυτοματοποιημένης τεχνολογίας. Η εταιρεία έχει μία μηχανή στην Αλαμπάμα, τέσσερις στην Οκλαχόμα και μία στο Τέξας, με σχέδια για μια ακόμη στο Τέξας και μία στο Κολοράντο τις επόμενες εβδομάδες, είπε.

Πηγή: abcnews

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ΕΡΤ

Παρόμοιες Ειδήσεις