ΕΙΔΗΣΕΙΣ 24 – ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ – ΟΛΕΣ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο-Λέσβος: Άκαρπες οι έρευνες για τους 12. Αναγνωρίστηκε η σορός του ναυτικού

Μία σορός αναγνωρίστηκε και μια άλλη διασώθηκε μετά το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου RAPTOR, που έλαβε χώρα ανοιχτά της Λέσβου.

Η σορός ανήκει σε Αιγύπτιο ναυτικό, μέλος του πληρώματος του πλοίου.

Στο σημείο του ναυαγίου εντοπίστηκε ένας άλλος Αιγύπτιος ναυτικός, ο οποίος είναι σώος και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Οι ερευνητικές επιχειρήσεις για τον εντοπισμό των υπόλοιπων 12 μελών του πληρώματος συνεχίζονται με τη συμμετοχή δύο πλωτών του Λιμενικού Σώματος, μιας φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού και τεσσάρων παραπλέοντων πλοίων.

Επιχειρεί επίσης ένα ελικόπτερο του ΛΣ, και αναμένεται η συμμετοχή ενός αεροσκάφους της FRONTEX.

Το φορτηγό πλοίο RAPTOR, μήκους 100 μέτρων, είχε αποπλεύσει από την Αλεξάνδρεια με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, μεταφέροντας αλάτι. Το πλήρωμά του αποτελούνταν από 14 άτομα, ένα Ινδό, ένδεκα Αιγυπτίους και δύο υπηκόους της Συρίας.

Το πλοίο σταμάτησε αρχικά λόγω μηχανικής βλάβης και, μετά την επανεκκίνηση των μηχανών, σταμάτησε ξανά μετά από περίπου τρεις ώρες.

Εν συνεχεία, περί τις 08:20, το πλοίο πήρε κλίση και εκπέμφθηκε σήμα κινδύνου. Η βύθιση του πλοίου θεωρείται ότι οφείλεται στη μετατόπιση φορτίου λόγω της θαλασσοταραχής.

Οι αναζητήσεις για τους αγνοούμενους ναυτικούς συνεχίζονται, με την αγωνία για την τύχη τους να κορυφώνεται. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί μόνο πνευστή σχεδία και σωσίβια στην περιοχή του ναυαγίου.

Η πάμφθηνη τροφή που καταστρέφει τον καρκίνο!

Humanity Greece Το Όραμα του Εθελοντισμού και η φωταγώγηση της Ελλάδας προς τιμή των εθελοντών

Καιρός – Με τσουχτερό κρύο και βροχές ξεκινάει η εβδομάδα

The post Ναυάγιο-Λέσβος: Άκαρπες οι έρευνες για τους 12. Αναγνωρίστηκε η σορός του ναυτικού appeared first on KalimeraEllada.gr.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Kalimera_Ellada

Παρόμοιες Ειδήσεις