ΕΙΔΗΣΕΙΣ 24 – ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ – ΟΛΕΣ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΚΕ-ΚΝΕ στην πορεία για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου: «Ο Νοέμβρης ήταν μια κόκκινη ρωγμή»

ΚΚΕ-ΚΝΕ-στην-πορεία-για-την-50η-επέτειο-του-Πολυτεχνείου:-«Ο-Νοέμβρης-ήταν-μια-κόκκινη-ρωγμή»

[365099] ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 50η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

«Ο Νοέμβρης ήταν μια κόκκινη ρωγμή. Η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική» ήταν το σύνθημα στο πανό της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ που βρισκόταν στην κεφαλή της μεγάλης πορείας των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που συμμετείχαν στο μεγάλο λαϊκό συλλαλητήριο στην Αθήνα το απόγευμα της Παρασκευής, για τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

Στην πορεία συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γενικό της γραμματέα, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών πορεύθηκαν στα πολύ μαζικά μπλοκ των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τα συνθήματα που κυριαρχούσαν ήταν «ενάντια στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τις βάσεις τους» ενώ οι διαδηλωτές καταδίκαζαν «τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και τους συμμάχους του» και κατήγγειλαν την «εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τον κίνδυνο να βρεθεί ο λαός στο στόχαστρο των αντίπαλων ιμπεριαλιστικών συμμαχιών».

«Όσο οι κυβερνήσεις στηρίζουν δολοφόνους, τόσο οι λαοί θα βρίσκονται στους δρόμους», και «Του κόσμου οι λαοί φωνάζουν δυνατά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά» ήταν μερικά από τα συνθήματα που δονούσαν την ατμόσφαιρα.

«Καμία συμμετοχή, καμιά εμπλοκή, έξω η Ελλάδα από τη σφαγή», ήταν το σύνθημα των διαδηλωτών έξω από τη Βουλή, ενώ όταν η πορεία έφθασε στην πρεσβεία των ΗΠΑ τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν «Στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω οι Αμερικανοί», «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι».

Τέλος, με το σύνθημα «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό», οι διαδηλωτές έστειλαν το μήνυμα που ήταν κυρίαρχο όλες αυτές τις μέρες, πως «το Πολυτεχνείο αποτελεί και θα συνεχίσει να αποτελεί έμπνευση στους σημερινούς και αυριανούς αγώνες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Το άρθρο ΚΚΕ-ΚΝΕ στην πορεία για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου: «Ο Νοέμβρης ήταν μια κόκκινη ρωγμή» εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Giota Chatzitheodorou

Παρόμοιες Ειδήσεις