ΕΙΔΗΣΕΙΣ 24 – ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ – ΟΛΕΣ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Καμπανάκι» από αξιωματούχους της Fed | «Δεν έχουμε δει ακόμη τα πλήρη αποτελέσματα από τις αυξήσεις επιτοκίων»

Η-fed-άφησε-αμετάβλητα-τα-επιτόκια-στο-5,25-5,50%

«Καμπανάκι» για τον αντίκτυπο των αυξήσεων των επιτοκίων στην αμερικανική οικονομία – που δεν έχει γίνει ακόμη πλήρως αισθητός – έκρουσαν σήμερα δύο αξιωματούχοι της Fed, «βλέποντας» περαιτέρω επιβράδυνση στον ορίζοντα.

«Συνολικά, εξακολουθούμε να μην βλέπουμε τα πλήρη αποτελέσματα της πολιτικής» δήλωσε ο επικεφαλής της Fed στο Ρίτσμοντ, Τόμας Μπάρκιν, στη διάρκεια εκδήλωσης στη Νέα Ορλεάνη. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Fed στην Ατλάντα, Ράφαελ Μπόστικ, έσπευσε να συμφωνήσει.

Αυτά, καθώς η Fed εξετάζει εάν πρέπει να προχωρήσει σε νέα αύξηση, αφού άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις της.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο εύρος του 5,25% – 5,5%, ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 22 ετών.

«Πιστεύω ότι η πολιτική μας είναι περιοριστική και πιθανότατα αρκετά περιοριστική, αλλά πιστεύω ότι θα έχουμε ακόμα ανωμαλίες στην πορεία» επεσήμανε ο Μπόστικ.

«Ο πληθωρισμός θα φτάσει στο 2%» ανέφερε. «Θα διατηρήσουμε περιοριστική πολιτική μέχρι να συμβεί αυτό ή μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι θα συμβεί» συμπλήρωσε.

Ο Μπάρκιν, ένας εκ των αξιωματούχων που ζητούσαν αυστηρότερη πολιτική από πλευράς της Fed για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η οικονομία των ΗΠΑ «δεν είναι τόσο ζωηρή» όσο υποδηλώνουν τα πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν ισχυρή ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο.

«Πιστεύω ότι έρχεται επιβράδυνση» τόνισε.

Με πληροφορίες του insider

Το άρθρο «Καμπανάκι» από αξιωματούχους της Fed | «Δεν έχουμε δει ακόμη τα πλήρη αποτελέσματα από τις αυξήσεις επιτοκίων» εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Γεωργία Ζιαγάκη

Παρόμοιες Ειδήσεις