Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Ισχυρές βροχές και θυελλώδεις άνεμοι στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη
Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (αρ. 5/2026) που εξέδωσε η ΕΜΥ. Η κακοκαιρία θα εκδηλωθεί σε δύο κύματα, με ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και πολύ ενισχυμένους ανέμους.
Αναλυτική Πρόγνωση:
1ο Κύμα (Τετάρτη βράδυ 11.02 έως Πέμπτη πρωί 12.02): Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν έντονα την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με έμφαση στα παράλια, τη Θάσο και τη Σαμοθράκη.
2ο Κύμα (Παρασκευή 13.02): Νέο πρόσκαιρο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη Θράκη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Συστάσεις προς τους πολίτες: Η Περιφέρεια απευθύνει αυστηρή σύσταση στους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων, ειδικά στις ιρλανδικές διαβάσεις, λόγω της ραγδαίας αύξησης της στάθμης των υδάτων στα ρέματα.




























