ΕΙΔΗΣΕΙΣ 24 – ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ – ΟΛΕΣ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Διάπλους Μηλίνα – Αλατάς την Κυριακή 14 Ιουλίου

Resizer_17181955660971

Την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά, η Αθλητική συνάντηση MILINA – ALATAS GO ΔΙΑΠΛΟΥΣ. Πρόκειται για μια αθλητική γιορτή που διοργανώνει o Δήμος Νοτίου Πηλίου στην θαλάσσια διαδρομή Μηλίνα – Αλατάς.

Το ναυταθλητικό event θα λάβει χώρα σε ένα μοναδικού φυσικού κάλλους και απαράμιλλης ομορφιάς δήμο της Θεσσαλίας. Πρόκειται για μια μοναδική αθλητική συνάντηση στην πανέμορφη Μηλίνα, παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο των ακτών του Νοτίου Πηλίου.

Οι λάτρεις της κολύμβησης ανοικτής θάλασσας θα ζήσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία κολυμπώντας στα καταγάλανα νερά του Παγασητικού, στην πανέμορφη Μηλίνα.

Το ΜΙLINA – ALATAS GO προσφέρει διαφορετικές αποστάσεις και παράλληλες δράσεις.

O δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός τονίζει ότι σκοπός της διοργάνωσης είναι να γίνει το Νότιο Πήλιο, με τις φυσικές ομορφιές, τα καταγάλανα νερά και τη θερμή φιλοξενία, ο απόλυτος αθλητικός – τουριστικός προορισμός.

Στο MILINA ALATAS GO μπορούν να πάρουν μέρος μικροί, μεγάλοι αλλά και όσοι θέλουν να κολυμπήσουν μια διαδρομή για ultra swimmers.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα στις κατηγορίες 5km, και 2km, ενώ τα παιδιά μπορούν λάβουν μέρος στην παιδική κατηγορία των 750m.

Για πρώτη φορά καθιερώνεται η κατηγορία AQUAMAN 10Km που δίνει την ευκαιρία σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε μια διαφορετική κολυμβητική εμπειρία διασχίζοντας περιμετρικά το καταπράσινο νησί του Αλατά. Μια πανέμορφη νησίδα του Παγασητικού κόλπου με έκταση η οποία βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του κόλπου, πολύ κοντά στις ακτές της χερσονήσου της Μαγνησίας και νοτιοδυτικά της Μηλίνας. Το νησί είναι μακρόστενο, πλούσιο σε βλάστηση όπως και η απέναντι ακτή και καλύπτεται στο μεγαλύτερο μέρος του από ελαιώνες. Στο νησί βρίσκεται η μονή των Αγίων Σαράντα στην οποία μέχρι το 2001 έμεναν 5 μοναχοί

Στόχος της συνάντησης, είναι μικροί και μεγάλοι να μυηθούν στην φιλοσοφία και την χαρά που προσφέρει η κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης, να αγωνιστούν και να τερματίσουν κερδισμένοι έχοντας βιώσει μια διαφορετική εμπειρία ευ ζην.

Στο MILINA – ALATAS GO μπορούν να συμμετάσχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους ενώ για κάτω των 18 ετών ζητείται υπεύθυνη Δήλωση από τον γονέα ή κηδεμόνα.
Εγγραφές στο https://www.goevents.gr/

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ΕΡΤ

Παρόμοιες Ειδήσεις