ΕΙΔΗΣΕΙΣ 24 – ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ – ΟΛΕΣ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Πρόγραμμα περιοδικής υδροδότησης στην πόλη και σε χωριά για το καλοκαίρι

CHIOS_DEYAX_vrisi_bitonia_22Jun21

Πρόγραμμα εκ περιτροπής υδροδότησης της πόλης της Χίου, αλλά και ορισμένων οικισμών, σε δύο από τις υπόλοιπες 7 Δημοτικές Ενότητες ανακοίνωσε η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης νήσου Χίου (ΔΕΥΑΝΧ).

Τα σημαντικότερα προβλήματα τα αντιμετωπίζουν οι συνοικίες στην πόλη της Χίου, όπου δίνεται νερό μέρα παρά μέρα και σε ορισμένες περιπτώσεις για λίγες ώρες, έτσι ώστε να προλάβουν να αποθηκεύσουν νερό.

Ακόμα όμως και στις περιπτώσεις των περιοχών όπου υπάρχει 24ωρη υδροδότηση, η ΔΕΥΑΝΧ προτείνει να  προχωρήσουν στην εγκατάσταση αποθηκευτικού χώρου (ντεπόζιτο ή φουντάνα), ώστε να έχουν εφεδρεία νερού σε περίπτωση διακοπής της υδροδότησης. Επίσης στις περιοχές που έχουν διακοπτόμενη υδροδότηση, συνιστάται να ελέγξουν τα φλοτέρ των δεξαμενών τους και αν έχουν μικρής διαμέτρου (½ ίντσα) να το αντικαταστήσουν με μεγαλύτερο (¾ ή 1ίντσα) ώστε να παίρνουν περισσότερη ποσότητα νερού στην δεξαμενή τους κατά τον χρόνο υδροδότησης.

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες υδροδότησης ανά περιοχή στην πόλη της Χίου διαμορφώνονται ως εξής:

 • Κεντρικός τομέας
 • Ανατολικά από σύνορα Βροντάδου ποταμός Αρμένης, Παναγία Λέτσαινα, Άγιος Ιάκωβος, Κεντρική Αγορά, Στρατόπεδο Γκιάλα έως Καμμένος Πύργος (Καθημερινά 07:00 – 11:00)
 • Αγία Παρασκευή Καστέλο, Τάγμα Δεσπότη. Γεωργίου Βούρου. Εργατικές κατοικίες (Εναλλάξ μέρα παρά μέρα 07:00 – 07:00) 24 ώρες
 • Περιοχή Ευαγγελίστριας
 • Από Κουντουριώτου, Λεωφόρος Αιγαίου έως Χανδρή, μέχρι Παναγία Φάρκαινα, Γ. Βερίτη- Βαρβάσι (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή (08:00 – 20:00)
 • Περιοχή Κάμπου
 • Από Παναγία Φάρκαινα, Αεροδρόμιο, Αγία Αναστασία μέχρι τα σύνορα των Θυμιανών και από Λολόδεντρα έως Γκιάζου (Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο 08:00 – 20:00).
  Στις υπόλοιπες συνοικίες:
 • Γρου, Ευρετή (Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο 20:00 – 7:00 την επόμενη ημέρα)
 • Άγιος Γεώργιος Ορφανός, Γιαλούρικα (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 15:00 έως 20:00)
 • Παναγία Τουρλωτή, Παναγία Βοήθεια, Άγιος Θωμάς (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 07:00 έως 14:00)
 • Φραγκομαχαλάς, Σίφι- Κοφινάς (Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο 07:00 έως 14:00)
 • Πάνω Λατόμι έως Λιβάδια (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 07:00 έως 14:00)
 • Κάτω Λατόμι έως Καράδειο και μέχρι Κοφινά (Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο 07:00 έως 14:00)

Στη Δημοτική Ενότητα Ομηρούπολης γίνεται αδιάλειπτη παροχή νερού όλο το 24ώρο στους οικισμούς: Βροντάδος, Λαγκάδα, Συκιάδα, Αγρελωπό, Σιδηρούντα και Ανάβατος.
Στα χωριά:
Αυγώνυμα δίνεται νερό κάθε: Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, και ώρες  08:00 – 12:00.
Καρυές: Από 07:00 – 11:00 το μισό χωριό, εναλλάξ μέρα παρά μέρα.

Στη Δημοτική Ενότητα Καμποχώρων, αδιάλειπτη παροχή νερού έχουν τα χωριά: Βαβίλοι, Βασιλεώνοικο, Βερβεράτο, Δαφνώνας, Ζυφιάς και Χαλκειός.
Ειδικά για τα χωριά Χαλκειός και Βασιλεώνοικο, πόσιμο νερό θα δίνεται καθημερινά εκτός Κυριακής, 8.00 -12.00.
Αντίθετα στον Αγιο Γεώργιο Συκούση η υδροδότηση του χωριού θα γίνεται ως εξής:
Τρίτη και Παρασκευή 7:00 – 17:00 (Πηγή και Γεώτρηση)
Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο 12:00 – 22:00 (Φράγμα)
Τετάρτη και Κυριακή: Διακοπή

Στη Δημοτική Ενότητα Καρδαμύλων, αδιάλειπτη παροχή νερού έχουν τα Καρδάμυλα και τα χωριά, εκτός το Πιτυός, όπου νερό θα δίνεται καθημερινά από τις 10:00 με 12:00 το μεσημέρι.

Στις Δημοτικές Ενότητες Αγίου Μηνά, Αμανής, Ιωνίας και Μαστιχοχωρίων θα γίνεται υδροδότηση καθημερινά και αδιάλειπτα όλο το 24ώρο.

Τροφοδοσία αρδευτικών δικτύων

Σε ότι αφορά το αρδευτικό δίκτυο τα προβλήματα είναι έντονα αφού δεν τροφοδοτείται το δίκτυο άρδευσης φράγματος Κατράρη όπως και της λιμνοδεξαμενής του Φυρόλακα.
Το μόνο που λειτουργεί είναι το Δίκτυο άρδευσης του Φράγματος Ζυφιά (και μόνο για επαγγελματίες αγρότες) ως εξής:
 Περιοχή Χαλκειούς, Βασιλειώνοικου, Ζυφιά, Βερβεράτου: Δευτέρα και Παρασκευή 12:00 – 20:00.
Ακόμα όμως και για αυτό το 2ώρο, δύο φορές την εβδομάδα, η  ΔΕΥΑΝΧ επισημαίνει ότι «λόγω μειωμένων αποθεμάτων οι πιέσεις στα δίκτυα είναι συνήθως χαμηλές οπότε οι τελικοί καταναλωτές πιθανόν να υδροδοτούνται λιγότερες ώρες από τις αναφερόμενες και να λαμβάνουν μειωμένες ποσότητες νερού».

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ΕΡΤ

Παρόμοιες Ειδήσεις