ΕΙΔΗΣΕΙΣ 24 – ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ
AUTO

Πόσο τρομακτικά μπορούν να γίνουν 4,6 δλ.; (+video)

Συνήθως, όταν αναφερόμαστε σε δευτερόλεπτα για τα αυτοκίνητα πρόκειται για επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα. Διαβάζοντας τον τίτλο, πιθανόν να σκεφτήκατε πως με κάποιο τρόπο, το γκάζι ενός hot hatch ή sportscar τρόμαξε τον οδηγό, εφορμώντας στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 4,6 δλ.

Το αντικείμενο που θα μας απασχολήσει, πράγματι είναι η λαχτάρα που μπορεί να επιφέρουν λιγότερα από 5 δλ. κατά την οδήγηση. Όχι όμως λόγω επιτάχυνσης, αλλά ελέω απόσπασης προσοχής. Η Lexus διεξήγαγε ένα καινοτόμο/διαφωτιστικό/επιμορφωτικό πείραμα, χρησιμοποιώντας ένα ειδικά διαμορφωμένο NX. Σκοπός της, να αφυπνίσει τον κόσμο αναφορικά με τον τεράστιο κίνδυνο που ελλοχεύει, όταν η οδήγηση συνδυάζεται με αποστολή μηνυμάτων.

Αυτά τα 4,6 δλ. είναι ο μέσος χρόνος που απαιτείται για να διαβάσει ή στείλει κάποιος, ένα γραπτό μήνυμα από το κινητό του τηλέφωνο. Ακόμα και εκ πρώτης όψεως, φαίνεται μεγάλο χρονικό διάστημα για να μην κοιτάς το δρόμο. Αν βάλουμε τους αριθμούς στην εξίσωση, τότε η κατάσταση γίνεται τρομακτική. Με 110 χλμ./ώρα (70 μίλια/ώρα), το αυτοκίνητο διανύει περισσότερα από 143 μέτρα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Τόση απόσταση -και με τέτοια ορμή- καλύπτει το όχημα, πρακτικά ακυβέρνητο, όταν ο οδηγός του χαζεύει στο κινητό.

Για να μας ανοίξει τα μάτια, η Lexus δημιούργησε ένα μοναδικό NX. Μέσω ειδικών μεμβρανών στο παρμπρίζ και τα πλαϊνά παράθυρα, η ευκρίνεια αλλάζει με τηλεχειρισμό από πλήρης σε μηδενική, εντός κλάσματος δευτερολέπτου. Εκεί, λοιπόν, που οι συμμετέχοντες νομίζουν πως κάνουν ένα ωραιότατο test drive στο ιαπωνικό crossover, χάνουν «το φως» τους για 4,6 δλ. Τα αποτελέσματα; Σοκαριστικά, αλλά και αναμενόμενα. Οτιδήποτε βρεθεί στο διάβα του αυτοκινήτου για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, παρασύρεται δίχως την παραμικρή αντίδραση από πλευράς χειριστή. Ένα video που θα πρέπει να δουν όλοι, ιδιαίτερα οι μικρότερες ηλικίες, και να παραδειγματιστούν.

The post Πόσο τρομακτικά μπορούν να γίνουν 4,6 δλ.; (+video) appeared first on AutoGreekNews.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: agnadmin2

Σχετικές αναρτήσεις

Το SUV E:Prototype δείχνει το ρεύμα της Honda

diogenis_kavala

Abarth Telemetry: Το σύστημα που καταγράφει τις επιδόσεις του οδηγού

diogenis_kavala

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο VW Polo

diogenis_kavala

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε Δέχομαι Εξοδος