ΕΙΔΗΣΕΙΣ 24 – ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ
Image default
ΑΜΘ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε λειτουργία η πλατφόρμα self-testing.gov.gr

Σε λειτουργία η πλατφόρμα self-testing.gov.gr

Σε λειτουργία η ιστοσελίδα selftesting.gov.gr του Υπουργείου Υγείας, στην οποία οι πολίτες θα δηλώνουν τα αποτελέσματα των self test που θα πραγματοποιούν.

Η υπηρεσία της δήλωσης των self-test θα είναι διαθέσιμη την Κυριακή 11 Απριλίου.

Δείτε εδώ την ειδική πλατφόρμα για να δηλώνετε το αποτέλεσμα του self test.

Στο σάιτ, υπάρχουν επεξηγήσεις αλλά και βίντεο το οποίο κατευθύνει τους πολίτες ως προς το ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί κατά περίπτωση για τα τεστ και τι ισχύει για την σε περίπτωση που είναι θετικά ή αρνητικά.

Όπως τονίζεται η συμμετοχή των πολιτών στην αντιμετώπιση της πανδημίας είναι καθοριστικής σημασίας αφού μέσω της διαδικασίας του αυτοελέγχου με οικιακό τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου ο πολίτης προστατεύει ταυτόχρονα την υγεία του αλλά και τους αγαπημένους του ανθρώπους.

Σκοπός της διαδικασίας αυτής είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας ανιχνεύοντας ασυμπτωματικούς φορείς του ιού SARS – CoV -2 εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως εφόσον κανείς υποβληθεί σε οικιακό τεστ και βρεθεί θετικός στον νέο κορωνοϊό, μπορεί να υποβληθεί σε νέο τεστ προς επιβεβαίωση του πρώτου.

Αυτό μπορεί να γίνει οπουδήποτε επιθυμεί αυτός ιδιωτικά ή δημόσια εντός των επόμενων 24 ωρών.

Περίπου ένα στα τρία άτομα που είναι φορείς του νέου κορωνοϊού SARS – CoV -2, δεν έχουν συμπτώματα και τον μεταδίδουν χωρίς να το γνωρίζουν, σημειώνεται στην ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με όλες τις μελέτες γύρω από την πανδημία, οι τακτικοί περιοδικοί έλεγχοι με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του ιού συνδράμουν στον περιορισμό της διασποράς της νόσου. Κάνοντας τεστ στο σπίτι μια φορά την εβδομάδα βοηθάμε σημαντικά στο να σταματήσει η εξάπλωση του ιού.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: XanthiNea.gr

Σχετικές αναρτήσεις

ΗΠΑ: Διορίστηκε σύμβουλος ο Μόρτον για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το κλίμα

diogenis_kavala

Συγκέντρωση φορέων της Δ. Αττικής στην Πλ Συντάγματος στις 21/4 για το Θριάσιο νοσοκομείο

diogenis_kavala

Αναστασιάδης: Θα πάω στην πενταμερή να βρούμε λύση παρά την τουρκική εμμονή

diogenis_kavala

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε Δέχομαι Εξοδος