ΕΙΔΗΣΕΙΣ 24 – ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ
Image default
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Κρήτη: Προβλήματα υποστελέχωσης αντιμετωπίζει το ΓΝ Ρεθύμνου

Ενώπιον προβλημάτων υποστελέχωσης βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείου Ρεθύμνου Κρήτης, την ώρα που μέρα με τη μέρα αυξάνεται το ιικό φορτίο στην περιοχή. 

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης 

“Αυτή τη στιγμή στη κλινική υπάρχουν 20 απλές κλίνες για περιστατικά Covid-19 και όλες είναι καλυμμένες. Υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον πέντε, αλλά και αυτές δεν λύνουν το πρόβλημα που προκύπτει καθώς το ιικό φορτίο αυξάνεται. Από την έναρξη της πανδημίας, στο νοσοκομείο δεν υπήρχε σχεδιασμός για κλίνες ΜΕΘ που θα αφορούν περιστατικά κορωνοϊού. Κι όμως αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται ένας ασθενής σε ΜΕΘ που έχει δημιουργηθεί πρόχειρα από γιατρούς. Εάν υπάρξει και δεύτερο περιστατικό στο οποίο θα χρειαστεί π.χ. διασωλήνωση κανείς δεν γνωρίζει τι θα πρέπει να γίνει” αναφέρει στο GRTimes ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του ΕΣΥ Ρεθύμνου, Γιάννης Σαριδάκης. 

Προσθέτει δε, ότι αυτή την εποχή στο νοσοκομείο δεν υπάρχει παθολόγος για να κάνει την εφημερία της κλινικής για περιστατικά covid. “Επειδή το νοσοκομείο είναι υποστελεχωμένο, τις εφημερίες της κλινικής Covid δεν τις κάνουν παθολόγοι, καθώς δεν υπάρχουν. Με διοικητική εντολή και τη μέθοδο του εντέλλεσθε, οι εφημερίες γίνονται από νεφρολόγους, από γαστρεντερολόγους, γεγονός που από μόνο του είναι προβληματικό” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σαριδάκης και προσθέτει: “Επειδή οι γιατροί απασχολούνται με μια ειδικότητα που δεν αποτελεί αντικείμενό τους, όπως καταλαβαίνετε πάνε πίσω όλα τα υπόλοιπα περιστατικά”. 

Αναστολή και όχι ανάκληση στην υπόθεση της διευθύντριας της παθολογικής  

Στο μεταξύ ανοικτό παραμένει το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί πριν από αρκετό καιρό και αφορούσε τη διευθύντρια της παθολογικής κλινικής. Αυτό το διάστημα η Ελένη Ιωαννίδου βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια, όμως όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του ΕΣΥ Ρεθύμνου, η υπόθεση της πειθαρχικής δίωξης που ασκήθηκε εναντίον της έχει ανασταλεί  αλλά δεν έχει ανακληθεί. 

“Την ίδια στιγμή έχει βγει μια προκήρυξη για δύο θέσεις παθολόγων, για τις οποίες όμως δεν υπάρχει αισιοδοξία ότι θα εμφανιστούν υποψήφιοι. Σε όλες τις παθολογικές κλινικές υπάρχει αυτή τη στιγμή πρόβλημα” αναφέρει ο Γ. Σαριδάκης και προσθέτει ότι το “αίτημα για ανάκληση της δίωξης εναντίον της συναδέλφου παραμένει, όπως και οι παραιτήσεις των δύο παθολόγων από τις 17 που υποβλήθηκαν κατά τις πρώτες ημέρες μετά τη δίωξη”. 

The post Κρήτη: Προβλήματα υποστελέχωσης αντιμετωπίζει το ΓΝ Ρεθύμνου appeared first on GRTimes.gr.

Σχετικές αναρτήσεις

Παυλάκης-Κορωνοϊός: Κίνδυνος για «τσουνάμι» αν ανοίξουν σχολεία

diogenis_kavala

Γώγος: Ενδεχόμενο παράτασης lockdown

diogenis_kavala

Αττική: Ασφυκτιούν οι ΜΕΘ – Το σχέδιο του ΕΣΥ

diogenis_kavala

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε Δέχομαι Εξοδος