ΕΙΔΗΣΕΙΣ 24 – ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ
Image default
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Θάσος: Γονείς ενημέρωσαν τον Εισαγγελέα για τη λειτουργία των σχολείων

Περίπου 40 λεπτά κράτησε η σημερινή (23/2) συνάντηση ανάμεσα στους εκπρόσωπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Θάσου με τον εισαγγελέα Καβάλας στο δικαστικό μέγαρο της πόλης. 

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης 

Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε το αίτημα των γονέων να μπει προσωρινό λουκέτο στα σχολεία του νησιού, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει καταγραφεί διασπορά του κορωνοϊού (πάνω από 60 κρούσματα στη μαθητική κοινότητα) και δη του βρετανικού στελέχους. 

“Ήταν μια συζήτηση πολύ εποικοδομητική. Ασφαλώς και ο εισαγγελέας δεν μπορεί να πάρει θέση σε ένα τέτοιο ζήτημα, μας εξήγησε όμως τα πλαίσια πάνω στα οποία μπορεί να κινηθεί η εισαγγελία. Μας είπε επίσης ότι είναι ένα πολύ σύνθετο ζήτημα, ειδικότερα όταν υπάρχουν γνωμοδοτήσεις και πρωτόκολλα τόσων υπουργείων καθώς επίσης και της επιτροπής λοιμωξιολόγων” τόνισε στο GRTimes ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πρίνου (στο οποίο εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα), Θάσου, Κυριάκος Λεωνίδου. 

Διευκρίνισε δε, ότι εκείνο που θα πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως “ότι κάνουμε, το κάνουμε για να προλάβουμε τα χειρότερα. Παίζουμε με τις πιθανότητες, αλλά τα χειρότερα δεν είναι απίθανο να έρθουν. Προσπαθούμε, να προλάβουμε καταστάσεις και οι κινήσεις μας έχουν ακριβώς αυτόν τον στόχο. Δεν κάνουμε αντιπολίτευση. Δεν κάνουμε αντάρτικο. Η κυβέρνηση και οι πολιτικοί δεν είναι εχθροί μας. Στηριζόμαστε σε εισηγήσεις που προέρχονται από φορείς της περιοχής, όπως ο δήμαρχος, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας, ο νομίατρος. Κάπου θα πρέπει να υπάρχει μια μέση λύση και από τη στιγμή που δεν χάνονται τα μαθήματα, τα οποία μπορούν να συνεχιστούν με τηλεκπαίδευση, ας κλείσουμε τώρα, να βεβαιωθούμε ότι τα κρούσματα θα μειωθούν και στη συνέχεια ας ανοίξουν και πάλι. Δεν είμαστε αντίθετοι σε κάτι τέτοιο”, προσθέτει ο κ. Λεωνίδου. 

Τέλος σε ερώτηση για το εάν προτίθενται να ακολουθήσουν την οδό των κινητοποιήσεων, σημείωσε πως “θα συμβουλευτούμε τους δικηγόρους που στηρίζουν το αίτημα μας και θα δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι που θα έχει ένα αποτέλεσμα”.  

Κρήτη: Παρέμβαση για κρούσματα στα σχολεία ζητούν και οι γονείς μαθητών στη Χερσόνησο

Στο μεταξύ την έντονη ανησυχία της για εξάπλωση κρουσμάτων κορωνοϊού στα σχολεία του δήμου, εξέφρασε με ανακοίνωση που εξέδωσε και η Ένωση Γονέων Μαθητών του δήμου Χερσονήσου στην Κρήτη. 

Συγκεκριμένα, η Ένωση αναφέρει ότι την τελευταία εβδομάδα στα σχολεία έχουν βρεθεί θετικοί τέσσερις μαθητές, δύο γονείς, ένας σχολικός συνοδός, ενώ σε καραντίνα έχουν τεθεί τουλάχιστον 40 μαθητές μέχρι σήμερα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Δήμου Χερσονήσου εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα στα σχολεία του Δήμου Χερσονήσου, με χαρακτηριστικά παραδείγματα σε γονείς του Δημοτικού Σχολείου Κοκκίνη Χάνι (στην παρούσα φάση 2 γονείς θετικοί, 4 παιδιά σε καραντίνα, 1 δασκάλα σε καραντίνα, η καθαρίστρια του σχολείου σε καραντίνα), σε μαθητή του Δημοτικού Σχολείου Χερσονήσου, σε 3 μαθητές του Γυμνασίου Χερσονήσου, το οποίο έκλεισε για 14 μέρες, σε σχολικό συνοδό του Δημοτικού Σχολείου Γουβών (η συνοδός θετική, 38 παιδιά σε καραντίνα).

Θεωρούμε ότι η εφαρμογή του πρωτοκόλλου να κλείνει το τμήμα μόνο στην περίπτωση που θετικός φορέας του ιού είναι μαθητής ή εκπαιδευτικός, αφήνει εκτεθειμένη την σχολική κοινότητα σε περίπτωση που ο θετικός φορέας είναι άλλο μέλος της οικογένειας, καθώς δεν υλοποιούνται παράλληλα τα διαγνωστικά τεστ, ώστε να προληφθεί η διασπορά και να γίνει η ιχνηλάτηση.

Αποτέλεσμα είναι πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί να αναλαμβάνουν το κόστος των τεστ προκειμένου να προστατευθούν οι ίδιοι και οι μαθητές. Ακόμη, πολλοί γονείς που δεν μπορούν να πληρώσουν για τη διενέργεια του τεστ είτε στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο με το ρίσκο να διασπείρουν τον ιό, είτε τα κρατούν στο σπίτι απέχοντας από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Με βάση αυτές τις εξελίξεις ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας ως προς:

  • Την άμεση διενέργεια δωρεάν τεστ στους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές της περιοχής μας, από κινητές μονάδες δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ.
  • Την άμεση ιχνηλάτηση επαφών των κρουσμάτων.
  • Μέχρι να πραγματοποιηθούν η ιχνηλάτηση και τα test στο σχολείο όπου εμφανίστηκαν κρούσματα, το σχολείο να μη λειτουργεί.»

Ζητήσαμε τεστ από τον ΕΟΔΥ και μας είπαν «από εβδομάδα, τώρα δεν έχουμε κόσμο»

“Εμείς δεν ζητάμε να κλείσουν τα σχολεία, ωστόσο την τελευταία εβδομάδα είχαμε μια καταγραφή αρκετών κρουσμάτων που προκαλεί ανησυχία. Ζητούμε απλά όταν υπάρχουν κρούσματα να γίνονται τεστ και ιχνηλάτιση έτσι ώστε να μην υπάρξει διασπορά. Θέλουμε δηλαδή να εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για ομαλή λειτουργία των σχολείων, τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους και σε πολλές περιπτώσεις με υπεράριθμες τάξεις. Αρκεί δε να σας πω πως στην περιοχή Γούβες το δημοτικό σχολείο απέχει λιγότερο από δύο χιλιόμετρα από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της περιοχής στα οποία φοιτούν πάνω από 2.000 μαθητές” τονίζει στο GRTimes o πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Μαθητών του δήμου Χερσονήσου, Γιώργος Παρθενιώτης

Ο τελευταίος προσθέτει μάλιστα ότι αυτή την εποχή δεν υπάρχει και επαρκής υποστήριξη από τον ΕΟΔΥ “τον οποίο καλέσαμε πριν από λίγες ημέρες προκειμένου να στείλει κινητή ομάδα για να γίνουν μαζικά διαγνωστικά τεστ και μας απάντησε ότι αυτή την εβδομάδα είναι αδύνατο γιατί δεν έχει επαρκές προσωπικό για να στείλει στη Χερσόνησο”. 

The post Θάσος: Γονείς ενημέρωσαν τον Εισαγγελέα για τη λειτουργία των σχολείων appeared first on GRTimes.gr.

Σχετικές αναρτήσεις

Λινού: Το lockdown είναι μη αποδοτικό – Πιθανή η παράτασή του

diogenis_kavala

Κίνα: Δέκα νέα κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες

diogenis_kavala

Lockdown: Oι νέες περιοχές «στο κόκκινο» και τα αυστηρά μέτρα

diogenis_kavala

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε Δέχομαι Εξοδος