ΕΙΔΗΣΕΙΣ 24 – ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ
Image default
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέλος χρόνου για γονικές παροχές και δωρεές

Pexels

Η προθεσμία για γονικές παροχές και δωρεές που αφορούν το 2020 λήγει την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου.

Περιθώριο έως τις 26 Φεβρουαρίου έχουν όσοι φορολογούμενοι θέλουν να αποφύγουν την παγία των τεκμηρίων με γονικές παροχές ή δωρεές.

Συγκεκριμένα όσοι φορολογούμενοι δεν θέλουν να δουν «φουσκωμένο» το λογαριασμό από την εφορία εξαιτίας των τεκμηρίων, μπορούν να περιορίσουν τη φορολογική επιβάρυνση ή ακόμα και να τη μηδενίσουν, σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους έχουν λάβει γονικές παροχές ή δωρεές.

Η κάλυψη των τεκμηρίων μέσω γονικών παροχών ή δωρεών αφορούν όσους μέσα στο 2020 αποκτήσαν περιουσιακά στοιχεία (αυτοκίνητο, σπίτι κ.α) και για αυτή την αγορά έλαβαν μέρος ή το σύνολο της αξίας της αγοράς από γονείς, αδέλφια ή τρίτους.

Αποστέλλοντας όλα τα στοιχεία στην αρμόδια ΔΟΥ οι φορολογούμενοι θα μπορέσουν να περιορίσουν τη φορολογική επιβάρυνση τους, η οποία προκαλείται από τον υπολογισμό στα τεκμήρια σπιτιών, αυτοκινήτων, διδάκτρων σε ιδιωτικά σχολεία, δόσεις τραπεζικών δανείων κ.α.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να αποσταλούν στις αρμόδιες ΔΟΥ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κούριερ, οι δηλώσεις φόρου κληρονομιάς ή δωρεών και γονικών παροχών η προθεσμία υποβολής των οποίων έληγε εντός του Νοεμβρίου ή Δεκεμβρίου 2020 καθώς και των δηλώσεων των οποίων μέσα στους μήνες αυτούς έληγε η τρίμηνη προθεσμία για υποβολή αίτησης παράτασης, ανεξάρτητα αν έχει υποβληθεί αυτή.

Σημειώνεται πως αφορολόγητες είναι οι γονικές παροχές ακινήτων αξίας έως 150.000 ευρώ. Εάν πρόκειται για πρώτη κατοικία τότε το αφορολόγητο όριο ανέρχεται σε 200.000 ευρώ για τον άγαμο και ανεβαίνει στις 250.000 ευρώ για τον

Σχετικά με τις χρηματικές δωρεές από γονείς προς τα παιδιά για αγορά πρώτης κατοικίας αφορολόγητα είναι τα ποσά έως 150.000 ευρώ ενώ για μεγαλύτερα επιβάλλεται φόρος με κλιμακωτούς συντελεστές από 1% έως 10%.


Μετάβαση στην Πηγή
Author:

Σχετικές αναρτήσεις

Αντιπεριφέρεια Καβάλας προς συλλόγους και σωματεία: Θέλετε να συμμετέχουμε ως συνδιοργανωτές στις εκδηλώσεις σας;

EIDISIS24

Άγριες Μέλισσες: Ο Λάμπρος εναντιώνεται στον Μιλτιάδη

EIDISIS24

Υπόθεση Λιγνάδη: «Τα ομοφοβικά σχόλια έγιναν στην προσπάθεια να μην ακουστούν τα θύματα» λέει η δικηγόρος της 40χρονης (vid)

EIDISIS24

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε Δέχομαι Εξοδος