ΕΙΔΗΣΕΙΣ 24 – ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ
Image default
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έγκριση της νέας «Θετικής Λίστας» του Υπουργείου Υγείας: Εμπιστοσύνη στην καινοτομία με διαθέσιμες θεραπείες κατά του καρκίνου και της πολλαπλής σκλήρυνσης

Έγκριση της νέας «Θετικής Λίστας» του Υπουργείου Υγείας: Εμπιστοσύνη στην καινοτομία με διαθέσιμες θεραπείες κατά του καρκίνου και της πολλαπλής σκλήρυνσης

Η πρόσφατη δημοσίευση του νέου καταλόγου αποζημιούμενων σκευασμάτων, της λεγόμενης Θετικής Λίστας από το Υπουργείο Υγείας, άνοιξε – μετά από δύο χρόνια αναμονής – το δρόμο για την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμα φάρμακα.

Στη λίστα, που διαμορφώθηκε από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης, σε συνεργασία με την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, συμπεριλαμβάνονται 60 περίπου νεοεισαχθείσες δραστικές ουσίες.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται δύο καινοτόμες θεραπείες της Roche, που αφορούν στον καρκίνο και στην πολλαπλή σκλήρυνση.

Ειδικότερα, η πρώτη αφορά σε μια ανοσοθεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου, μιας νόσου την οποία αντιμετωπίζουν σήμερα πολλοί συνάνθρωποί μας. Αξιοποιώντας μια παράδοση καινοτομίας στον τομέα της ογκολογίας, η Roche υλοποιεί σήμερα ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ανάπτυξης ανοσοθεραπειών.

Πρόκειται για μια μέθοδο που ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενή, για να καταπολεμήσει τα καρκινικά κύτταρα, και η οποία μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τις προοπτικές επιβίωσης.

Η Roche διερευνά τα πιθανά οφέλη της ανοσοθεραπείας μεμονωμένα, αλλά και σε συνδυασμό με χημειοθεραπείες, στοχευμένες θεραπείες ή άλλες ανοσοθεραπείες.

Στόχος είναι η παραγωγή ενός ευρέως φάσματος θεραπευτικών επιλογών, ώστε να παρέχεται στους ογκολόγους η δυνατότητα εξατομικευμένης θεραπείας:

να υπάρχει δηλαδή, για κάθε ασθενή ένας συνδυασμός θεραπειών που μπορεί να ενεργοποιήσει το δικό του ανοσοποιητικό σύστημα, στη μάχη κατά του καρκίνου.

Η αποζημίωση της συγκεκριμένης ανοσοθεραπείας θα συμβάλει στην επιμήκυνση και τη βελτίωση της ζωής των ασθενών με συγκεκριμένες μορφές καρκίνου, μειώνοντας το κόστος της θεραπευτικής παρέμβασης.

Εξίσου σημαντικά οφέλη μπορούν να προκύψουν, για τους ασθενείς και το σύστημα υγείας, από τη δεύτερη καινοτόμο θεραπεία της Roche, η οποία αφορά στην κατηγορία νοσημάτων του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται η Πολλαπλή Σκλήρυνση, μια χρόνια πάθηση από την οποία εκτιμάται ότι πάσχουν περίπου 2.8 εκατομμύρια ασθενείς σε όλο το κόσμο, ενώ αποτελεί την κύρια αιτία μη τραυματικής αναπηρίας σε νεαρούς ενήλικες.

Μπορεί η συγκεκριμένη ασθένεια να μην είναι ιάσιμη, ωστόσο η πρόγνωσή της έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, διαβάστε περισσότερο στο News4Health.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author:

Σχετικές αναρτήσεις

Ρέθυμνο: Έκλεψαν λεφτά από άστεγο άνδρα

diogenis_kavala

Μπαράζ επιθέσεων σε ΑΤΜ και καταστήματα σε διάφορες περιοχές στην Αττική

diogenis_kavala

Μιανμάρ: Δύο διαδηλωτές νεκροί από αστυνομικά πυρά

diogenis_kavala

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε Δέχομαι Εξοδος